Badhuis

Badhuis zigeunerkamp Barkaso oekraine

Na een dag hard werken jezelf even opfrissen onder de douche. Wie wil dat nu niet? Maar wat nu als je geen douche hebt?

In overleg met Sándor en Ferry (de leider van het kamp) wordt er in oktober 2014 een begin gemaakt met de bouw van een badhuis om de hygiëne op het kamp te bevorderen. In de maanden voorafgaand aan onze komst maken de zigeuners zelf al een fundering zodat er tijdens onze reis gemetseld kan worden. In vier dagen tijd worden de muren op hoogte gemetseld. Hout en plaatwerk voor het dak wordt aangekocht evenals ramen en deuren zodat er na ons vertrek verder gewerkt kan worden. In november 2014 kunnen we meedelen dat het dak inmiddels geplaatst is. Een bericht waar we heel blij mee zijn.

In de daarop volgende jaren werken we gestaag verder aan het gebouw. We zorgen dat het wind- en waterdicht is en voorzien het van de nodige isolatie. Elektra en afvoer worden aangelegd en het gehele gebouw wordt voorzien van tegels. Op dit moment moet er alleen nog gezorgd worden voor het installeren van het leidingwerk. Dit heeft dan ook onze prioriteit.

Donaties ten behoeve van de bouw van het badhuis en andere bouwactiviteiten kunt u overmaken op rekeningnummer NL61RABO0152772405 t.n.v. stichting Oekraïne projecten o.v.v. bouwgeld.

Of doneer online via onderstaande button:

Ik doneer voor de bouwactiviteiten in Oekraïne € -