Bel ons
+31(0)6 16700081
Maak uw gift over

Badhuis

In overleg met Sándor en Ferry (de leider van het kamp) wordt er in oktober 2014 een begin gemaakt met een badhuis om de hygiëne op het kamp te bevorderen.

In de maanden voorafgaand aan onze komst maken de zigeuners zelf al een fundering zodat er tijdens onze reis gemetseld kan worden. In vier dagen tijd worden de muren op hoogte gemetseld. Hout en plaatwerk voor het dak wordt aangekocht evenals ramen en deuren zodat er na ons vertrek verder gewerkt kan worden. In november 2014 kunnen we meedelen dat het dak inmiddels geplaatst is. Een bericht waar we heel blij mee zijn.

In de daarop volgende jaren werken we gestaag verder aan het bebouw. We zorgen dat het wind- en waterdicht is en voorzien het van de nodige isolatie. Elektra en afvoer worden aangelegd en het gehele gebouw wordt voorzien van tegels. Aan het badhuis vast maken we een ketelruimte waar de cv-installatie geplaatst wordt. Een plaatselijke aannemer installeert het leidingwerk voor de douches en wastafels en sluit alles aan. Door het plaatsen van een wasmachine is het ook mogelijk om kleding te wassen. Een grote stap voorwaarts. Inmiddels is het badhuis af en in gebruik genomen. 

Voor meer foto’s over de bouw van het badhuis kijk dan in ons fotoalbum.