Bel ons
+31(0)6 16700081
Maak uw gift over

School

Op het zigeunerkamp in Barkasovo is in 2013 een begin gemaakt met de uitbreiding van een school. Er waren al twee klaslokaaltjes maar die waren te klein om onderwijs te kunnen geven aan alle kinderen van het kamp. In het verleden waren de zigeuners zelf al begonnen aan de uitbreiding van de school maar toen de fundering klaar was ontbraken verdere financiële middelen om het werk voort te zetten.

Start

Tijdens ons eerste bezoek aan Oekraïne is daarom een begin gemaakt met het optrekken van de muren op de bestaande fundering. Na ons vertrek is door de zigeuners zelf verder gebouwd aan de school met financiële hulp vanuit Nederland. In januari 2014 wordt het dak geplaatst en is de school dicht. De vloeren worden gestort, kunststof ramen en deuren worden geplaatst, bedrading voor de elektra wordt getrokken en de binnenmuren gestuukt. Tijdens de volgende werkreis bouwen we verder aan de school. Het plafond wordt geplaatst en geïsoleerd, de houten binnendeuren worden geverfd en de binnen- en buitenmuren worden verder afgewerkt. de ruimtes worden voorzien van een degelijke vloer en het oude gedeelte van de school wordt gerenoveerd. Een keuken wordt geïnstalleerd zodat er de mogelijkheid is de kinderen een warme maaltijd te bieden. Ook wordt er gewerkt aan een ketelhuis voor de cv die de school en kerk moet gaan verwarmen. Door een plaatselijke aannemer wordt de verwarming geplaatst zodat het hele bebouw heerlijk warm gestookt kan worden. Naast het ketelhuis verrijst een houtopslag om het aangekochte stookhout droog op te kunnen slaan.

In 2019 horen we van de kampoudste dat de school dusdanig goed draait dat er te weinig ruimte is om alle kinderen naar school te laten gaan. Klassen met 40 tot 50 kinderen zijn geen uitzondering en dat is een onwenselijke situatie. Op dit moment zijn we druk bezig om te kijken hoe en waar we extra lokalen kunnen gaan realiseren. Naast de maandelijkse kosten voor de exploitatie is dit een flinke extra kostenpost. We hebben uw hulp daarom hard nodig om het voortbestaan van de school te kunnen garanderen en extra lokalen te bouwen. Wij vinden dat ieder kind recht heeft op onderwijs. Helpt u ons mee om dit te realiseren?

Voor meer foto’s van de school kijk dan in ons fotoalbum