Bel ons
+31(0)6 16700081
Maak uw gift over

Thijs Sander

Assen voor Oekraïne is een prachtig project. Echt gericht op de zigeuners daar. Mogelijk gemaakt door ontzettend veel vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor hun naaste.

Het mooie aan dit project vind ik dat het niet alleen een project is dat gedragen wordt door een kleine groep die zich ter plaatste inzet. Het wordt breed gedragen. Een bemoedigend woord, een  schouderklopje of een dikke duim, een financiële bijdrage of hulp bij een van onze acties. Je kunt het zo samenvatten: Van kleuters die speelgoed geven, via zestigers die helpen met oud-papier sjouwen, tot mensen van 90 die sokken breien. Alle generaties zijn op hun eigen manier betrokken bij dit mooie project. 

Tijdens ons verblijf in Oekraïne zijn we met een groep vrijwilligers aan het werk. Maar er is meer als werken alleen. Veel tijd wordt besteed aan het leggen van contacten met de zigeuners en ook onderling ontstaan er nieuwe, unieke en vaak hele mooie contacten. Vriendschappen voor lange tijd.  

Samen bouwen we zo aan een mooie toekomst voor een groep kansarmen in de maatschappij. Niet omdat wij nu perse zo goed zijn, maar omdat HIJ ons daarvoor de mogelijkheid heeft gegeven.