22 oktober 2017

Vanmorgen hadden we alle tijd om bij te komen van de reis van gisteren. We gingen pas om 10 uur ontbijten. Verder hebben we een groot deel van de dag allerlei ontspannende dingen gedaan: wandelen, lezen, spelletjes enz. Harm-Jan en Piet gingen water halen speciaal voor de keuken van het vrouwenhuis. Bij een bron bleek water uit de deze berg tevoorschijn te komen, hier worden heel wat flessen gevuld.

’s Middags om twee uur begon de kerkdienst op het zigeunerkamp. Gelukkig konden we hier met alle bussen naar toe: 1 bus bleek gisteravond een lekke band te hebben, maar door de vakkundige handen van Simon was dat snel verholpen.
De groep werd door een aantal kinderen hartelijk begroet.

Al snel vonden we allemaal een plaatsje in het kerkje en begon de dienst. Ook een flink aantal kinderen van het kamp kwam kijken in de kerk (een vrucht van het kinderwerk?).  Bij gebrek aan voldoende stoelen werden de kinderen op een rijtje op het podium gezet. Een mooi gezicht!

Op de vraag door Thijs gesteld hoeveel kinderen er op het kamp waren, en dat hij ze graag allemaal bij het kinderwerk wou hebben. Kwam het antwoord dat er ongeveer 1000 kinderen op het kamp aanwezig zijn.
Opvallend was dat de voorganger tijdens de dienst de kerk uitliep om de telefoon op te nemen (zou ds Sander nooit doen ). Na afloop van de dienst kregen alle gemeenteleden het verzoek om hun stoel op te nemen en te wandelen om de stoel naar de het houtopslaghok te brengen. Leuk om te zien dat jong en oud (oekers en nederlanders) hier enthousiast aan meewerkte zodat binnen 5 minuten de kerk leeg was.

De komende week zal de vloer in de kerk vervangen worden (een deel van het project van de komende week). Ook hebben we alvast met man en macht de vloerplaten en het isolatiemateriaal naar de kerk gebracht (dit omdat er morgen regen verwacht wordt en het nu mooi droog over is…). De kinderen vroegen al om spelletjes te doen en we hebben heel wat liedjes met hen gezongen.  Enkele groepsleden vonden dat we in dit verslag nadrukkelijk vermelding moeten maken van de overheersing van de familie Sloots. Opvallend detail is dat de eerste weg op het kamp Henkslootsweg genoemd wordt (zie foto).

De verwachting is dat de tweede weg Pruimenpad genoemd zal worden.

Toen gingen we weer richting vrouwenhuis. Een groepje van 5 ging de 10 km lopend afleggen. De laatste 5 km werd door een groep van 10 personen gelopen

Toen de laatste wandelaars binnen kwamen zat iedereen al aan tafel en konden we gaan eten. We kregen soep met brood en pannekoeken. Na het eten was er een kwartiertje om af te ruimen en werden er groepjes ingedeeld voor de bijbelstudie. In groepjes spraken we over delen van overvloed en over hoe Gods Geest werkt in ons leven. Ook spraken we over vasten en over hoe je God ervaart in je leven. We vonden de gesprekken erg bijzonder en waardevol: we zagen de Bijbelstudie als een geluksmomentje.

Als voorbereiding op het kinderwerk moet er nog een boekrol ingekleurd worden. Vol enthousiasme gaat er een flinke groep mee aan de slag en al snel is er een mooie boekrol van ongeveer 5 meter ingekleurd.

Onder het genot van een biertje, wijntje, iets anders worden er spelletjes gedaan en lekker gekletst. Ook laat Harm-Jan de vele foto’s zien die hij vandaag heeft gemaakt.