Kinderen van Barkaszo

Henk Sloots weg Assen voor oekraine

Kinderen van Barkaszo:
Wat waren jullie blij toen wij er weer aan kwamen rijden in onze witte busjes.
Wat gaat er in jullie om. Konden we maar begrijpen wat jullie zeggen. Toch kunnen we veel zien en observeren.

Isabella : jaren geleden stond je op de flyer voor de winterhulpactie. Nu ben je er weer met je ongekamde haren, op je blote voeten en je alerte blik in de ogen. Wat ben je hard, zoals je moet vechten om te overleven tussen de andere kinderen. Maar wat ben je zorgzaam voor al je kleine broertjes en zusjes.

Robico : wat val je op met je blonde haren en je blauwe ogen met een guitige blik daarin.Wat heb je genoten als je weer in een kruiwagen mee mocht rijden en met een grote boog in een bult zand belandde. Maar wat ben je een ondeugd.
Atico : grote knul, met je donshaartjes al onder je neus. Maar wat vond je het fijn om een kleurplaat in te kleuren en om een complimentje te krijgen en wat deed je je best om binnen de lijntjes te kleuren.
Klein meisje van een jaar of 2 : met je maillotje aan, je liep met ons mee toen we over het kamp liepen en vond het wel gezellig bij ons. Je bleef lekker bij ons zitten, maar waar was een vader of moeder die je mistte en je op komt zoeken?
Mozes : stoere knul : wat ben je sterk zoals je de ene naar de andere kruiwagen vol stenen schepte  en het liefst op een drafje de veel te zware kruiwagen naar het pad sjorde.
Anna : mooi en goed verzorgd meisje. Trouw kwam je elke dag naar het  kinderwerk. Rustig ging je in een hoekje lekker aan het knutselen en keurig leverde je alle stiften weer in. Geduldig wacht je op je beurt.

Magdalena : met je magere, bijna volwassen lijf. Je houdt ervan om mooi te zijn en je mooi te maken met mooie kleding en nagellak. Hoe moeilijk is dat als je je niet kunt douchen of je lekker kunt wassen met stromen water. Zo mooi om te zien hoe trouw je steeds omzeult met je kleine zusje en hoe je haar helpt met het knutselen, zodat ook zij wat mee naar huis kan nemen.
Sonny : grote charmeur. Je had je oog op een meisje van onze groep laten vallen. Overal volgde je haar met je grote zwarte ogen. Haar blonde haren trokken je wel aan. Nu blijf je achter in Barkaszo, misschien zie je haar volgend jaar weer…

Elke dag zongen we : Jezus houdt van alle kleine kinderen “Jézus szeret minden kicsi gyereket
We hopen dat we de afgelopen week iets van Jezus liefde hebben kunnen laten zien.
Dat , hoe moeilijk het leven soms is, je er toch mag zijn.
Ook al val je niet op. God ziet jullie allemaal…

Kinderen van Barkaszo