Nieuwsupdate 31 maart 2022

Sinds ons laatste bericht op de website hebben we alles behalve stilgezeten. Aan de hand van datgene dat Henk en Simon in Oekraïne zagen en wat Sandor ons vroeg zijn we begonnen met het verzamelen van voedsel. Ik hoor u denken, daar hebben we niks van meegekregen. En dat klopt. Er was geen oproep om voedsel in te leveren.

Samen met SOP hebben we via ons netwerk een grote partij voedsel in kunnen kopen. Begin week 12 is er daarom opnieuw een vrachtwagen met voedsel vertrokken richting Oekraïne. En afgelopen dinsdag is er een tweede wagen vertrokken. Dit alles is mogelijk gemaakt door de medewerking van verschillende voedselproducenten en de gulle giften die we via de website hebben mogen ontvangen.

Op zondag 27 maart zijn er opnieuw twee bussen richting Oekraïne vertrokken. Zes vrijwilligers helpen Sandor deze week met het verder uitzoeken van alle opgeslagen goederen. Daarnaast zijn ze druk met het verdelen en wegbrengen van de goederen naar diverse plekken in de omgeving.

Gister, woensdag 30 maart, hebben ze ook voedselpakketten mogen brengen naar het kamp in Barkasovo. De goederen werden daar met open armen ontvangen. Met deze actie hebben we 100 gezinnen kunnen voorzien van een voedselpakket. In het pakket zat dit keer 25 kg aardappelen, 4 kg uien, 4 kg wortelen en 2 potten rode kool. Samen met de zigeuners zijn we ontzettend dankbaar dat dit mogelijk was.

Voor de komende periode blijft er hulp nodig. De instandhouding van de vluchtelingenopvang in Huize Lelie kost per maand ongeveer €6000 Met dit geld kunnen we 60 personen een dak boven hun hoofd bieden en hen drie maaltijden per dag geven. Een prachtig project dat zeker door moet gaan! Ook blijven we de zigeuners op het kamp in Barkasovo steunen. Nu de school door de oorlog gesloten is zetten we de financiële middelen die we daarvoor binnenkrijgen in om de allerarmsten op het kamp van voedsel te kunnen voorzien. De kosten hiervoor bedragen ongeveer €1400 per maand.

Dit alles kunnen we alleen mogelijk maken dankzij uw steun. We willen u daarom, namens de mensen in Oekraïne, hartelijk danken voor uw bijdrage! We hopen, samen met u, voor deze mensen te kunnen blijven zorgen.

Totaal: € -

U kunt uw gift ook overmaken op NL61 RABO 0152 7724 05 tnv Stichting Oekraine Projecten ovv Noodhulp Oekraine