Reisverslag 24 oktober 2018

Woensdag 24 oktober
Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent, ben je voor het eerst of ben je al bekend?
Aangezien we bij de woensdag zijn……zijn jullie nu vast wel bekend met het feit dat we een mega gezellige groep in Oek zijn die kinderwerk en bouwwerkzaamheden doen.
Nu aan mij de taak om te vertellen wat we vandaag hebben gedaan.
Op tijd ons nestje uit, ontbijten en dan gauw naar het kamp, want we hebben maar een halve dag.
Net of je weer op de basisschool bent, halve dag werken en dan ’s middags leuke dingen doen.
Vandaag is er weer gewerkt aan het badhuis, stookhok, houthok en hekwerk.
Af en toe komt er een prachtig lied over het kamp…..Ave Maria…… met dank aan onze zanger Piet!
Het hout van het hekwerk mag in de verf gezet worden, maie dat is geen verf volgens de Europese richtlijnen van volksgezondheid. Wat een lucht!!! Letterlijk niet om goed van te worden.
De één na de ander geeft het op en dan staan we nog wel buiten.
Tussen de werkzaamheden door lopen er twee grapjurken met een camera, geweldig hoe zij beeld geven aan wat wij doen. Af en toe komen er wat dingen naar voren dat je denkt jahaaa, familie trekjes met kuiten enzo, hoe kom ik daar overheen, nou niet dus 😉 Maaaarrrr jullie mogen bij dit bericht ook een duimpje omhoog doen en abonneren.
Na deze lange dag ben ik een beetje afgeleid van mijn taak….dan zeggen ze wel eens…..je hebt maar 1 taak! Haha maar dat is best pittig na een ochtend werken, gezellig de stad in, heerlijk eten en dan ’s avonds aan tafel zitten met allemaal gezellig geklets en spelletjes om je heen. Dussss waar was ik gebleven.
O ja werken op het kamp. Na het schilderen bestonden mijn werkzaamheden uit draad prutsen door het hekwerk samen met Thijs. Best lastig met die kou, je vingers worden koud en het ijzerdraad is maar dun. Maar daar komt Henk sr. aan en wopwop het gaat als een tierelier!
Voor we weten is het draad er doorheen.
In de tijd dat wij buiten bezig zijn is er een groep binnen bezig met de kinderen. Nieuw liedje leren, Bijbelverhaal en knutselen. Tussen het werk ben ik even gaan kijken en wist niet wat ik zag!
Wat een rust en wat waren de kinderen prachtig aan het knutselen, Esther en Lisanne staan met lijm en stiften en de kinderen komen rustig vragen en gaan weer terug naar hun plekje. Daartussen zitten Dinie, Tim, Stephan en Milly de kinderen te helpen. Marlies checkt bij de deur dat kinderen niet stiekem iets meenemen als ze weer weggaan, maar alles wordt eerlijk teruggegeven. Hier wordt ik even stil van……wat geweldig om dit zo te zien, de jaren beginnen hun vruchten af te werpen.

Na deze ochtend gaan we samen onze lunch eten in de kerk en daarna terug naar ons logeerhuis in Lavki. Daar even wat tijd voor ons zelf en de mogelijkheid om te douchen.
Daarna samen de stad in. Per groepje (3 in totaal) hebben we een boodschappenlijstje en krijgen we geld mee. Doel: zoveel mogelijk van het lijstje halen voor zo weinig mogelijk geld.
Wauw het enthousiasme van iedereen om dit tot een goed eindresultaat te brengen ligt mega hoog. Maar de rivaliteit ook. Zo wordt onze groep zo een winkel weer uitgewerkt waar een andere groep net druk in onderhandeling is. Nadat zij klaar waren zijn we toch de winkel ingegaan. Want we kregen een kortingspas die zij daar aangeboden hebben gekregen. De winkeljuffrouw had het er maar druk mee, 100 schriften, 50 pennen, 50 puntenslijpers, klei, waterverf, 50 gummen, 25 scharen enz. enz. Er was nog mogelijkheid om een kop koffie te drinken,maar dat lukte niet want de tijd was om. We zouden om 16.30 uur weer verzamelen bij de bussen want…..WE GAAN NAAR DE PIZZARIA!
O wat was het weer lekker en super gezellig. Hierna terug naar het huis in Lavki wat nu niet lang rijden is. ’s Avonds nog een gezellig kampvuur met knakworst en marshmallows. En het bleef nog lang gezellig!
Bedankt allemaal weer voor het lezen, slaaplekker en tot morgen……hartelijke groet van haar met de dikke kuiten 