Tikkie jij bent em

En toen was het zover. De eerste schep in de grond. Ondanks de coronacrisis zitten onze vrienden op het zigeunerkamp niet stil. Ze zijn onder leiding van tolk Márk en kamp oudste Ferry aan het bouwen geslagen. Het doel: uitbreiding van de school. Op de foto’s die we krijgen is te zien dat er hard gewerkt wordt aan de fundering voor de nieuwe klaslokalen. Het geld om dit alles te kunnen doen hebben ze gekregen dankzij u die dit leest. En de dank is dan ook groot. Zigeuners zelf aan de slag. Dat betekent dat ze de waarde van hun inzet zien. Dat betekent dat ze geloven in de toekomst. En het feit dat Márk, een jongen uit het dorp en Ferry, kamp oudste en ras zigeuner samenwerken zegt dat de banden goed zijn. WOUW.

 

 

 

De foto’s zijn het bewijs van een goede start. En we bidden en hopen op een goed vervolg. De komende acties in Nederland zullen er dan ook op gericht zijn om geld in te zamelen voor de muren, deuren, ramen, deurklinken, alles wat je ook maar nodig hebt om een school te bouwen.

Onze eerste actie heet daarom ook ‘Tikkie, jij bent em. Een kreet die van het schoolplein komt. Een kreet die we aan een actie gehangen hebben.

Tikkie is ook de app waarmee je een betaalverzoek kunt doen. Nou hebben wij een tikkie gemaakt die je kunt delen. En iedereen die dit berichtje dan krijgt kan het betaalverzoek gebruiken. Dit tikkie is twee weken geldig en na die tijd kunnen we de balans opmaken. Doet u mee? Wilt u ook een tikkie ontvangen die u ook weer kunt delen?

Dat kan. Stuur dan een whatsappje naar één van de werkgroep leden of stuur de vraag: mag ik meedoen” naar 06-16 7000 81

Wilt u niet meedoen aan onze tikkie actie  maar ons wel ondersteunen in de bouw van de klaslokalen, dan kan dat door uw gift over te maken op  rekeningnummer: NL61 RABO 0152 7724 05