Uitdeling Voedselpakketten

 

Heeft u weleens boodschappen gedaan voor een (zeer) groot gezelschap? Dan weet u dat dat nogal wat organisatie, ruimte en ook geld kost.
Afgelopen week hebben Sandor en Ferry boodschappen gedaan voor veel mensen. Misschien wel meer dan ze op hadden gerekend. Want dankzij uw steun konden ze op pad met een gevulde portemonnee. Ze hadden een bedrag van ongeveer € 3000,– te besteden.

En dat allemaal nadat u massaal reageerde op de oproep die we enkele weken geleden hebben geplaatst. Een oproep om mee te doen aan het voedselpakkettenproject. Om de allerarmsten op het zigeunerkamp te voorzien van een voedselpakket waren we op zoek naar geld. En dat hebben we geweten. Uw steun voelde als een warme deken.

Met het genoemde bedrag zijn Sandor en Ferry gaan winkelen. En u begrijpt dat het een grote boodschap werd. Er werden een heleboel voedselpakketten gekocht. Elk pakket bevat:
     • 22 kg. aardappelen
     • 5 kg. kool
     • 3 kg. macaroni
     • 3 liter vruchtenconserven
     • 2 kg. bloem
     • 1 kg. jam
     • 1 kg. erwten
     • 1 fles afwasmiddel
     • 1 kg. zout
     • 1 kg. uien
     • 1 kg. peren

U ziet het, het is een zwaar pakket. Toen moest het uitgedeeld worden. Dat bleek nog een hele organisatie. Zo was er iemand die voor elk ontvangen pakket een handtekening vroeg. Dit om er voor te zorgen dat er per gezin één pakket zou worden uitgedeeld. Er was iemand die de spullen uitdeelde, iemand die de mensen riep zodra ze aan de beurt waren en dan was er uiteraard nog een transportgroep. Al met al duurde het uitdelen, dat in het kerkje plaatsvond, zo’n 4,5 uur. Sandor zegt hierover:

“De mensen waren erg verbaasd, dat ze zoveel hulp kregen van jullie. Ze zitten zonder geld en zonder eten, dus deze hulp is nu voor hen erg hard nodig. We hebben zonder strijd, zonder ruzie kunnen uitdelen. Het hele proces duurde 4,5 uur. Jongens! Van harte bedankt voor jullie allemaal!”

Naast de voedselpakketten, is er ook een lading brandhout gekocht. Zo blijft de kerk, maar ook de school waar gekookt wordt, lekker warm. Het was een prachtige dag voor de zigeuners, maar ook voor Sandor en Ferry.

Sandor: “Wij zijn ook dankbaar voor jullie, voor onze Lieve Heere! Elke avond voor het slapen bidden we samen in onze kleine familie: ‘Lieve Here we willen uitstralers zijn van Uw liefde voor onze medemensen!’ Samen met jullie zijn we vandaag uitstralers geworden! Halleluja!”

Het uitstralen van Gods liefde. Ze konden het doen met een heleboel steun uit Nederland. Maar ze konden het vooral doen omdat het God zelf is die zorgt. Zowel in Oekraïne als in Nederland.
Wij danken Hem daarvoor. En we danken iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen.

Wie meer foto’s en filmpjes wil zien van dit project kan het fotoalbum bekijken.