Zaterdag 20 oktober

De heenreis startte op vrijdag 19 oktober om 2 uur. Toen reden de 3 busjes het pleintje op bij de Maranathakerk en verzamelden de oekgangers zich met al hun aanhang. Al snel waren busjes ingedeeld en de diverse kofferbakken voorzien van bagage.
Op naar de koffie, dat kon nog net even. Vervolgens werden de tshirts uitgedeeld gesponsord door een aantal bedrijven. Na nog enkele groepsfoto’s, handen en kussen begon om 5 over 3 de grote reis. Rond 8 uur eten we langs de snelweg borden patat met schnitzel, frikadel, mayo en ketchup en reden we de nacht door onderbroken door plaspauzes, chauffeurswissel ( iets anders als wildwissels) koffiebreaks en rookpauzes. De reis verliep voorspoedig en de stemming zat er goed in. Op zaterdag 20 oktober rond 2 uur smiddags arriveerden we bij de oekse grens waarbij we ons in de rij schaarden van een auto of 10. Dat ging wel even duren. Iets na 3 uur ging het eerste busje de grens over , na een minuut of 10 nummer 2 en rond half 4 stonden we met zn allen op oekse bodem. Op naar het kamp waar we de voorbereidingsgroep ontmoetten. Het was een warm weerzien met hen en alle vorig jaar achtergelaten zigeuners. Een bijzonder moment als er blijken van herkenning zijn.
We zijn het kamp rondgelopen en hebben overal gekeken. Heel verrast waren we dat het betonnen pad helemaal was afgemaakt door de zigeuners zelf. We gaan dus een nieuwe klus bedenken.
Toen op naar ons nieuwe onderkomen waar om 6 uur het eten wachtte in de vorm van spaghetti met rode saus, tomatenschijfjes, koek en brood. Daarna inhuizen en een bed veroveren en afkicken van de reis. Gelukkig was hij voorspoedig en zijn we veilig gearriveerd.