Reisverslag maandag 14 maart 2022

Na, voor de meesten van ons ,een redelijke nachtrust gaat om 7 uur de wekker en schuiven we aan het ontbijt. Gerben heeft serieuze opstartproblemen en gaat na een poosje weer op bed. De rest gaat naar de boerderij van Sandor om de vrachtauto uit te laden die de avond ervoor aangekomen is. Met behulp van een aantal hardwerkende zigeuners worden de 32 pallets met de hand uitgeladen en de dozen op aanwijzing van Peter en Andre op de juiste stapel gelegd.

Toen dat klaar was, de busjes volgeladen met dozen en dit naar Berehovo gebracht op 2 adressen waaronder het Arendsnest. Dit is een kinderopvang.
Daarna de busjes weer volgeladen met 30 matrassen, slaapzakken, kussens en beddengoed voor de soldaten in Muchacevo. Die hebben we samen met Sandor naar de kazerne gebracht. Voor de poort van de kazerne moesten we een poos wachten ivm toestemming om naar binnen rijden. We mochten absoluut geen foto’s maken, werd ons verteld, maar toen we de slaapspullen hadden uitgeladen, wilde ze toch met ons op de foto.
Toen we bijna weer terug waren bij het huis van Sandor, reed de vrachtauto die geladen is met matrassen van uit Nederland voor ons.
Na samen te hebben gegeten , hebben we telefonisch contact gehad met de werkgroep thuis, om verslag te doen over hoe het hier gaat .
Het was een drukke dag, maar wat is het mooi om met eigen ogen te zien dat de ingezamelde goederen echt op de goede plekken terecht komen.