Reisverslag dinsdag 15 maart 2022

07.00u, De wekker gaat , tijd om op te staan en te gaan ontbijten.
Na het ontbijt in de bussen naar het kamp om de vrachtauto te lossen die gisteravond is aangekomen.
Deze komt uit van zwolle/Hattem en is gesponsord door totaal bed.
De vrachtauto zit helemaal vol met 140 nieuwe matrassen compleet met beddengoed. Peter, Henk en Andre hebben samen met de zigeuners deze auto gelost. Ondertussen zijn Gerben en Simon met 2 volle bussen naar Berehove gegaan ,waar we gisteren ook al spullen heen gebracht hebben.

Terwijl wij heen en weer reden hebben de andere 3 orde in de chaos van de vracht van gisteren gebracht, door alles netjes op te stapelen en soort bij soort te zetten. Wat een klus hebben zij gehad!😅
Er waren nog meer dozen voor Berehovo, dus hadden we bedacht om deze in de bussen te laden en samen heen te brengen, zodat we ook even een uurtje in Berehovo konden rondwandelen om de sfeer e.d. te kunnen proeven.
Maar helaas viel dat plan in duigen, er kwam een vrachtwagen uit Rijnsburg die gelost moest worden.
Dus Henk en Gerben gingen naar Berehovo en de rest ging meehelpen met lossen, zodat de goederen op de juiste plek opgeslagen kon worden. De ploeg zigeuners, die door Sandor daarvoor betaald worden, hielpen keihard mee .

Wat een klus! Alles met de hand lossen en op plek neerzetten! Er kwam van alles uit de truck. Van veldbedden en medicijnen tot grote tenten. En natuurlijk voedsel wat eigenlijk het belangrijkste en waar het meeste behoefte aan is. Er stonden zelfs 2 pallets met potten rode kool, los gestapeld. Die hebben we met z’n allen met de hand gelost.
De Chauffeurs uit Rijnsburg wilde zo snel mogelijk weer terug over de grens en vertrokken en wij gingen naar het huis van Sandor om te eten .
Na het heerlijke eten met een biertje er bij, kwamen HenkJan en Amber en Maaike uit haren weer terug uit kirovograd samen met Mischa en een Oma van 72 die gevlucht is uit kiev. Ze nemen haar mee naar Nederland. Na een gezellig weerzien en bijzondere verhalen zijn we allemaal lekker gaan slapen.