Reisverslag zondag 13 maart 2022

Na een goede nachtrust, met name voor Gerben, begint de dag met een ontbijtje verzorgd door Gerben, lekker toast met kaas. Andre zorgde voor de koffie.

Na het ontbijt gingen we naar de schuur van Sandor waar de eerste vrachtwagens waren gelost. Hier hebben we 60 matrassen, 60 kussens, 60 dekbedden en 120 stuks beddengoed verzameld. Al dit beddengoed hebben we met onze 2 bussen in een aantal ritten naar het vrouwenhuis “Huize Lelie” gebracht. Ook hebben we het keukenspullen, borden kopjes bestek, pannen, een koelkast vriezer en magnetron hierheen gebracht. Verder zeep, shampoo, tandpasta, maandverband etc. Kortom vele spullen die nodig zijn voor de opvang. Ook hebben we een heel aantal dozen met in Nederland verzameld voedsel hierheen gebracht. Verder hebben we gezien dat de waterpomp weer in bedrijf is en dat de kachel weer brand. Vandaag kunnen de eerste vluchtelingen hun intrek nemen in het vrouwenhuis.

Onderweg naar Serne komen we onze vriend Zsolti tegen, welke in de auto zit bij Henk en Janneke uit Haren, die ook bij Sandor logeren, en onderweg zijn om kleding uit te delen. We springen snel even uit de auto om Zsolti te begroeten.

Nadat we we klaar waren met het transport naar het vrouwenhuis, hebben we de bussen vol geladen met kleding en zijn hiermee naar het zigeunerkamp in Tellik gereden, waar onze vrienden Ferry en Zsolti al bezig waren met het uitdelen van kleding. Hier hebben we ook Ferry hartelijk begroet. Toen onze bussen aan de beurt waren voor uitdeling waren deze binnen een mum van tijd leeg.
Intussen is het al donker geworden en rijden we terug naar huis, waar een lekker bord eten op ons wacht. Uit Hongarije hebben we nog wat bier meegenomen, en nemen een blikje bij het eten. Het eten gaat over in een gezellige avond waarin we goeie gesprekken hebben met Sandor. En er door deze en gene met het thuisfront wordt gebeld.