Situatie Oekraine

Het coronavirus verspreid zich in snel tempo over de wereld. Land na land wordt getroffen door een ziekte waar we nog maar weinig van begrijpen. Thuiswerken, gesloten scholen, afstand houden, intelligente lockdown en hamsteren zijn ineens alledaagse termen geworden. De situatie is zorgelijk en het einde lijkt voorlopig nog niet in zicht.

Hier in Nederland kunnen we vertrouwen op goede gezondheidszorg, zijn de winkels gevuld met genoeg etenswaren en helpen we elkaar daar waar mogelijk is. Toch hebben we ook een ander bericht gekregen. Ook Oekraïne is getroffen door het coronavirus. En voor een land met een minder goede gezondheidszorg, een al langer haperende economie en veel sociale ongelijkheid is dit een groot probleem. De grenzen en scholen zijn gesloten en het openbare leven ligt stil. Er is zelfs sprake van een algehele lockdown.

Voor de zigeuners in Barkasovo, en dan met name de ouderen, betekend dit een onzekere toekomst. Werk is er door de lockdown niet meer en daardoor ook geen inkomen. Dit betekend dat de situatie zeker voor hen met sprongen achteruit gaat.

Toch zitten ze niet stil. Van kamp oudste Ferry hebben we de volgende vraag gekregen: mogen de maaltijden die nu voor de kinderen bereid worden ook aan de ouderen op het kamp uitgedeeld worden? Dit vinden we een prachtig initiatief! En uiteraard hebben we daaraan direct onze medewerking toegezegd.

Maar dit kunnen we niet alleen. Uw hulp hebben we hier hard bij nodig!

Hoe kunt u ons dan helpen? Allereerst willen we u vragen om te bidden. Bidden voor de wereld. Bidden om genezing voor diegenen die geraakt worden door het virus. Bidden voor de zigeuners, of God ook hen wil bewaren in deze moeilijke tijd.

Daarnaast hebben we een actie opgezet. De huidige financiering voor de school is niet voldoende om de hulp te kunnen geven die gevraagd wordt. We willen daarom naast de maaltijden die we al uitdelen zo veel mogelijk extra maaltijden bij elkaar zien te krijgen. Om het inzichtelijk te maken hebben we het volgende bedacht:

  • Voor een bedrag van €5 voorziet u 1 oudere een week lang van een warme maaltijd.
  • Voor een bedrag van €10 voorziet u 1 oudere twee weken lang van een warme maaltijd.
  • Voor een bedrag van €15 voorziet u 1 oudere drie weken lang van een warme maaltijd.
  • Voor een bedrag van €20 voorziet u 1 oudere een maand lang van een warme maaltijd.

Helpt U mee?

Totaal: € -