Update situatie Oekraïne

Een week.

Wat is nu een week, in een week kan er veel gebeuren. Vooral in deze tijd dat het Corona virus rond waait.

Afgelopen zaterdag hebben we u gevraagd om te bidden voor de zigeuners in Oekraïne op het kamp in Barkasovo. We hebben u gevraagd of u ons wilde steunen om aan de oproep gehoor te geven om de ouderen op het kamp te voorzien van een maaltijd in deze periode.

We kunnen u vertellen dat hier massaal gehoor aan is gegeven.

Binnen een week waren er bijna 1300 maaltijden bijeengebracht. Waarvoor onze hartelijke dank!

Intussen is het geld overgemaakt naar onze tussenpersoon in Oekraïne. Hij heeft samen met kampleider Ferry er, deze week al, voor heeft gezorgd dat de eerste maaltijden zijn uitgereikt aan de ouderen op het kamp. Ook volgende week gaat men door met het bereiden en uitdelen van maaltijden. Zolang deze Corana crisis duurt willen we proberen om hier mee door te gaan, maar zoals u zult begrijpen zijn dit heel veel maaltijden.

Afgelopen week hebben we een aantal keer contact gehad met Oekraïne. De situatie is ronduit slecht te noemen. De medische voorzieningen zijn niet zoals wij dat hier gewend zijn. Ook in Oekraïne zijn de ons bekende maatregelen genomen, blijf zoveel mogelijk thuis en kom niet bij elkaar in de buurt. Doordat veel zigeuners af en toe werken als dagloner, of spullen verkopen op de markt oid, zijn zij nu genoodzaakt om thuis te blijven. En hebben hierdoor helemaal geen inkomsten meer. De zigeuners hoeven van de overheid ook niets te verwachten. Integendeel, zij worden nu meer als ooit gemeden.

Als Assen voor Oekraïne proberen we nu eerst door middel van het verstrekken van maaltijden  aan de allerarmsten het ergste leed te voorkomen.

Wilt u ons helpen door te bidden voor zigeuners in Oekraine.

Heeft u nog geen donatie gedaan en wilt u ons toch helpen dan kan dat nog steeds.

  • Voor een bedrag van €5 voorziet u 1 oudere een week lang van een warme maaltijd.
  • Voor een bedrag van €10 voorziet u 1 oudere twee weken lang van een warme maaltijd.
  • Voor een bedrag van €15 voorziet u 1 oudere drie weken lang van een warme maaltijd.
  • Voor een bedrag van €20 voorziet u 1 oudere een maand lang van een warme maaltijd.
Totaal: € -