Update situatie Oekraine vervolg

Hierbij weer een update van de situatie op het kamp, dankzij uw hulp kunnen we dit doen. Wij hebben u gevraagd om te bidden voor de zigeuners op het kamp in deze moeilijke situatie. Om ons te helpen met uw steun.

Dankzij uw steun en gebed kunnen wij u melden dat men begonnen is met het koken van de maaltijden. In de keuken van de school, welke we afgelopen jaar hebben afgemaakt, worden de maaltijden gekookt. En er word in het midden van het kamp bij een gezin thuis gekookt.

kleinkinderen halen het eten op voor hun grootouders, “zo mooi om te zien” aldus Mark onze tolk.

Op dit moment zijn er nog geen besmettingen op het kamp bekend, maar de situatie is erg schrijnend. De mensen kunnen nergens naar toe en hebben geen mogelijkheid om ergens geld te verdienen.

De saamhorigheid is groot op het kamp. Mensen denken om elkaar en helpen elkaar. Van kampleider Ferry kregen we te horen dat de mensen die het iets beter hebben op het kamp, de arme mensen helpen doordat ze gezamenlijk geld hebben ingezameld om eten te kunnen kopen voor de arme mensen. terwijl ze zelf al weinig hebben.

Onze hulp is dan ook met veel dankbaarheid ontvangen. Iedere dag wordt er gekookt in grote pannen, en dankzij uw hulp kunnen we dat de komende weken volhouden.

Wij zijn u erg dankbaar voor de overweldigende reacties die we van u mochten ontvangen. Om te eindigen willen we u meegeven waar ook het bericht uit Oekraine mee eindigde:

Thanks God everything is okay there, wood was enough for the cold times, no one is infected in the camp, and Feri said he is praying for you and for the helping hand from Holland, may God bless you, and he and i wishes that you are safe there, and we gonna go trough this hard time with no loss of our families, friends and relations!

Met dank aan God is alles goed hier. Er was genoeg hout om de kachels warm te houden.
Er zijn op dit moment geen infecties op het kamp. Feri zegt dat hij bid voor jullie en de voor de helpende hand uit Nederland. Moge God jullie zegenen, hij en ik (Márk) hopen en bidden dat jullie veilig zijn en dat we door deze moeilijke tijd komen zonder verlies van familie, vrienden en dierbaren!
  • Voor een bedrag van €5 voorziet u 1 oudere een week lang van een warme maaltijd.
  • Voor een bedrag van €10 voorziet u 1 oudere twee weken lang van een warme maaltijd.
  • Voor een bedrag van €15 voorziet u 1 oudere drie weken lang van een warme maaltijd.
  • Voor een bedrag van €20 voorziet u 1 oudere een maand lang van een warme maaltijd.
Totaal: € -