Winterhulp-actie

Het moet nog winter worden en door de oorlog is er nu al grote nood onder de bevolking in Oekraïne. Het ontbreekt ze aan de meest basale middelen.
Via onze contacten bij lokale kerken ontvangen we verontrustende berichten. De voorraden en noodhulp van de afgelopen maanden zijn op. Er zijn grote zorgen over de meest kwetsbare groepen mensen. De verwoestende oorlog heeft ze beroofd van kleding, slaapplekken en voedsel.

Om de eerste nood te ledigen houden we daarom een inzameling van winterkleding en slaapvoorzieningen en vragen we om een financiële bijdrage voor een winterrantsoen. Voedsel is er wel in het land, het is alleen zeer duur voor de bewoners die nog in het land zijn en soms moeilijk bereikbaar.

Assen voor Oekraine werkt sinds 2013 samen met lokale kerken en organisaties
in Oekraïne en heeft aldaar innige contacten opgebouwd. Via een eigen logistiek netwerk leveren we zo samen voor en achter het front de noodhulp waar dat meest nodig is zoals aan kinderen en ouderen.

Met uw hulp zorgen we dat er voor kerst noodhulp aankomt bij de meest kwetsbaren!

Uit Oekraine ontvingen wij het volgende

Nu alle materialin zijn op welke hadden jullie in de zomer en in de voorjaar gestuurd. Gods zijn dank om we mogen erg viele menschen helpen.
Maar nu hebben we ook verschillende materialen nodig:
voedsel, winterkleeding en schoenen, LAARZEN en waterdichte wandelschoenen, lugtbedden, higienische materialen, -pampers, diesel of benzine generators, finansiering voor stookmaterialen en voor kachels
matrazen, bedden, fitsen, kindervoeding.
Nu is alles welkom!
Ik weet, dat nu in Nederland zijn ook moeilijke tijden. We zijn blij en dankbaar voor alle steun, wat we mogen van jullie krijgen!

Inzameling en verkoop kniepertjes

We houden daarom een grote inzameling van:

  • Winterkleding
  • Luchtbedden/Slaapzakken
  • Laarzen/schoenen
  • Hygiëne producten
  • babyvoeding/Luiers

Adres: Stelmakersstraat 1 Assen
Datum: zaterdag 5 november a.s.
Tijd: 10:00 uur tot 15:00 uur

Ook zal er gelijktijdig een inzameling zijn in Hattem op zaterdag 5 november in de opstandingskerk aan de van Galenstraat 1 van 9.30 uur tot 15:00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.oekraine-projecten.nl/winterhulpactie

Ook verkopen we kniepertjes U kunt ze hieronder bestellen en zaterdag 5 november afhalen aan de stelmakerstraat 1 tussen 10 en 14 uur.

Winterrantsoen

Doneer hier eenvoudig een winterpakket van 20,- euro. Zo helpt u een Oekraïens gezin aan een winterrantsoen voor een maand. Het winterrantsoen bestaat uit lokaal aangekochte voedsel, zoals aardappelen, meel, pasta, rijst, zonnebloemolie, wortelen, jam en noten.

Totaal: € -

Winterhulpactie in andere plaatsen

Naast de winterhulpactie in Hattem en Assen, waar we al langer actief zijn, bieden we onze ervaring en logistiek netwerk in Oekraïne ook aan andere kerken en andere organisaties aan die graag bij willen dragen.

Onze vrijwilligers zorgen voor die plaatsen voor op maat gemaakt promotiemateriaal zoals flyers. Het enige wat andere organisaties dan moeten doen is hun eigen inzamelingsactie houden en de ingezamelde goederen uiterlijk medio november naar de inzamelingslocatie in Assen of Hattem te brengen.
Neem daarvoor contact op met: 06-16700081

Wij regelen dan het vervoer van de noodhulp vanuit Nederland naar Oekraïne en in het land zelf. Kijk hier voor meer informatie over dit deel van de winterhulpactie.