Het werd weer eens tijd…

Het is ongeveer 0500 uur in de nacht, Nederlandse tijd. We schrijven meteen op dat het 0600 uur Oekraïense tijd is. En we leven helaas nog steeds in coronatijd. Maar van alles is het belangrijkste dat het vertrektijd is. Na een ongevraagde pauze van twee (!) jaar staat er eindelijk weer een reis naar Oekraïne op het programma.
Uitgezwaaid door de voorzitter en onder de begeleiding van moeder Pruim dalen Henk, Henk en Cor, niet geheel toevallig de zoon van ook een Henk, af naar het altijd gemoedelijke Eindhoven alwaar een gevleugelde vriend op ons staat te wachten. Nou ja, dat was het idee. In de praktijk komt er op neer dat wij op onze gevleugelde vriend staan te wachten. Terwijl de rij rustig stil blijft staan rijdt het vliegtuig na een vertraging toch naar de gate zodat de rij tot rollen kan komen.


Om een lang verhaal kort te maken vertellen we u meteen maar even dat de vlucht uiteindelijk met een uurtje vertraging het luchtruim kiest.
Rond 1300 uur arriveren we in wereldstad Boedapest alwaar de autoverhuurder ons de auto wijst. Leuk om te melden is nog wel dat hij ook wil uitleggen waar de ‘geheime’ startonderbreker zit. Als een van ons hem vraagt: ‘bedoelt u dat knopje daar onder?’ moet hij lachen. Het is niet de eerste keer dat we exact deze auto mee krijgen.
Meenemen is een, de grens over krijgen is twee. Maar met de prima voorbereiding van een betrouwbare autoverhuurder is dit geen enkel probleem. We komen in 45 minuten en 46 seconden de grens over. Dat is snel. En dat terwijl een mevrouw voor ons de rij zo’n 20 minuten ophoudt omdat ze haar papierwerk niet op orde heeft. Maar niet getreurd, we arriveren na een goed verlopen reis in ons appartement met zicht op de rivier. Munkacs is voor enkele dagen onze fysieke uitvalsbasis. Ons Geestelijke uitgangspunt ligt in onze trouwe God. Hem danken we dan ook nadat we gearriveerd zijn ook bidden we hem om zegen bij het maken van plannen. Bidt u met ons mee?

Wij willen u deze week op de hoogte houden van onze bezoeken en de vorderingen van de bouw van de klaslokalen.

Wilt u ons ondersteunen in de bouw van de klaslokalen? dat kan via onderstaand formulier.