Bouw klaslokalen en tegeltjes…

Wanneer het fundament gelegd is, is het tijd om verder te bouwen. Een algemene wijsheid die je zo op een tegeltje zou kunnen plakken. En daar willen we het graag met u over hebben. Zowel over het fundament als over tegelspreuken.

FUNDAMENT

Zoals u op de foto’s bij dit bericht kunt zien, wordt er in Oekraïne hard gewerkt aan de bouw van drie nieuwe klaslokalen. Met vereende krachten en een gezond overleg tussen Assen en Oekraïne heeft men een mooie start gemaakt. Het fundament ligt, de muren van het gebouw zijn opgetrokken en samen met de lokale bevolking kijken we omhoog naar de volgende stap. Het is tijd om een dak te plaatsen.

Afgelopen week hebben we via een beeldverbinding overleg gehad met Sándor, Ferry en Zolti, de zoon van Ferry. Ze hebben er zin in. Nog voor ze moeten beginnen met hun eigenlijke werk, het oogsten van vele hectaren maïs, willen ze het dak op de school bouwen. We hebben ze gevraagd naar de materialen die ze nodig hebben. Zij hebben ons gevraagd om de nodige financiële ondersteuning. En van beide kanten kwam een goed antwoord. De harde werkers in Oekraïne hebben goed voor de bril wat ze nodig hebben. Wij, onder leiding van de penningmeester, weten dat er bijna genoeg in kas zit voor een volgende stap.
Afgesproken is dat er verder gebouwd gaat worden in Oekraïne. Ook is afgesproken dat er vanuit Nederland geld wordt gezocht en overgemaakt.

We hebben met eerdere acties al heel veel geld opgehaald, we zijn er zeer dankbaar voor. En we hebben het grootste deel van de financiering dan ook al rond. Toch vragen we nu ook weer om een bijdrage, wie helpt ons het dak op? Wie helpt de zigeuners aan een school die ook ingericht kan worden?

TEGELTJE

Uiteraard kunt u een ‘gewone’ gift geven. Maar we willen iedereen uitdagen om iets anders te doen. Zo hebben we een tegeltjesactie bedacht. Dat heeft uitleg nodig.

Bij de donaties (onder aan deze pagina) is iedereen die dat wil vrij om een bedrag te storten.
Maar er is een extra optie. De optie om een tegeltje te doneren. Bij het doneren van een tegeltje vragen we tevens om een wens voor de mensen in Barkasovo op te schrijven. Wij gaan er dan alles aan doen om de wensen die opgegeven worden daadwerkelijk in de school op te hangen. Zo dromen wij ervan dat als je de school binnenkomt je in een gang terechtkomt vol met de mooiste wensen. Wensen die in het Nederlands, maar ook in het Hongaars te lezen zullen zijn. Zo kunnen we letterlijk ons steentje/tegeltje bijdragen en tevens de band tussen Assen en Barkasovo een concrete invulling geven. Draagt u ook uw steentje bij?

Wilt u meer informatie over de bouw van de klaslokalen neem dan contact met ons op via onze contact pagina