Noodhulp

Sinds het uitbreken van de oorlog in februari 2022 is er veel veranderd in Oekraïne. Stroom is door de voortdurende aanvallen een slecht beschikbare voorziening geworden. Eten is wel verkrijgbaar maar veel duurder dan voorheen en werk is nauwelijks te krijgen. Zeker nu de koude wintermaanden zijn aangebroken is de nood hoog. 

Als Assen voor Oekraïne proberen we de mensen daar zo goed mogelijk bij te staan. Dit doen we onder andere doormiddel van het uitdelen van voedselpakketten. Deze pakketten zijn bestemd voor de allerarmsten in voornamelijk het westen van Oekraïne.

Maar daar stopt de hulp niet. Samen met diverse partners transporteren we vanuit Nederland allerlei goederen naar de hub in Serne. Denk hierbij aan voedsel, warme kleding, dekens, generatoren, kaarsen en hoofdlampjes. Deze goederen worden vanuit de hub, vraag gestuurd, verder Oekraïne in getransporteerd naar plaatsen als Dnipro, Cherson en Odessa.

Om deze transporten doorgang te kunnen laten vinden zijn we afhankelijk van donaties in de vorm van goederen en geld. U kunt uw gift overmaken naar NL61 RABO 0152772405 t.n.v. Stichting Oekraïne Projecten onder vermelding van transport.

Voor het aanbieden van goederen kunt u mailen naar secretariaat@assenvooroekraine.nl of appen naar 06 16700081